Inca lucram la site .

Multumimm pentru intelegere si pentru orice problema va rugam folositi FORUMUL !

Sanatatea in Romania

User Rating:  / 0
PoorBest 
arafat_71389200

Mentorul meu, TE INTREB !

Acum, in ziua in care Ministrul Sanatatii isi anunta demisia, departe fiind, un umil medic de care nu stiu daca iti mai aduci aduci aminte, te intreaba :

 

 

Imi amintesc cum, cu multi ani in urma, cand asistentii medicali din SMURD Tg. Mures au inceput sa plece sa munceasca in Italia, mi-ai spus ca, intrebandu-te daca nu te ingrijoreaza faptul ca cei cu care ai pornit SMURD-ul in Romania pleaca, mi-ai spus atunci ca "nimeni nu e de neinlocuit" ! M-am gandit la vremea aceea ca, desi raspunsul tau a fost crud, ar putea avea o justificare: "pepiniera de cadre medicale" a centrului universitar din Tg. Mures.

Acum vad ca, nu numai eu, care in definitv nu reprezint decat o "minte nebuna" care a infiintat o Fundatie de Urgenta pentru niste oropsiti uitati de civilizatie, a decis sa plece in afara tarii, dar mai mult, oameni cu care ai lucrat strans in ultimii ani pentru "urgenta din Romania" se afla acum peste hotare si .... cel mai ingrijorator poate, sunt altii cativa , din "garda veche" , pe care ii bate gandul "exilului". Pot sa-ti marturisesc ca, pana acum vreo 2-3 ani, te-am simtit ALATURI ! Nu stiu ce s-a intamplat intre timp, dar , cel putin in ce ma priveste, m-am simtit TRADAT ! Atat ca presupus prieten cat si ca si coleg ! Nu-mi pare rau nici o clipa pentru momentul cand te-am intalnit prima data pe holul "baracii" si cand ne-am urcat, impreuna, cu "nino-nino", in Mitsubishi-ul tau si cand mi-ai zis sa nu-ti spun "domnul doctor" ci "Raed" !

Asadar, TE INTREB RAED, iesit fiind definitv din sistemul public de sanatate romanesc, CE AI DE GAND ? Oameni de valoare cu care ai lucrat la legile de reforma in sistemul de urgenta au plecat sau vor pleca in curand!  In unele cazuri, in locul unor medici primari sau specialisti de urgenta umbla vorba ca vor veni medici rezidenti. Aici unde sunt acum, PARAMEDICII fac manevre de urgenta pe care in Romania doar medicii specialisti de urgenta le fac. In Romania nu stiu daca, inca, PARAMEDICII au instruirea si dreptul legal de a pune o perfuzie..... nu mai spun de altele ....

Sincer sa-ti spun, cand am citit acest articol ( click ) mi-am amintit de fraza ta : " Nimeni nu e de neinlocuit !" Asa e ... Pana la un punct ... Sunt de acord si eu ! Dar fara oameni, ce inseamna niste masini ? Si sa-ti mai spun ceva ... Acum o saptamana, asa "medic prost" cum sunt, am fost selectat din peste 70 de aplicanti pe un post in UK si am fost acceptat la interviu si am prins un post intr-o Unitate de Primire a Urgentelor din Sistemul Public de Sanatate din Marea Britanie ( NHS ). Si ca sa nu fac referire doar la persoana mea, aproape in acelasi timp, tot in UK, si-a inceput activitatea unul din medicii care a trudit pe branci pentru REFORMA SANATATII din Romania. Altul din echipa e tot AFARA din Romania ... Altii vor pleca curand ... Toti, medici primari , de valoare, cu care ai colaborat mai mult sau mai putin !

 

RAED, FA CEVA !!! ORICE ! MACAR PENTRU CEI CE AU MAI RAMAS ... MEDICI SAU PACIENTI !

 

MULTUMESC !

 

P.S. MEDICINA DE URGENTA E LUCRU IN ECHIPA ! NU TRADA ECHIPA !

Spatiu publicitar

Acest spatiu va fi folosit pentru sponsori

  • Primesc scrisoarea EMAWe have 20 guests and no members online

Download Full Premium themes - Chech Here

София Дървен материал цени

Online bookmaker Romenia bet365.ro

Te rugam sa te autentifici :