Inca lucram la site .

Multumimm pentru intelegere si pentru orice problema va rugam folositi FORUMUL !

Ce facem cu acest copil ?

User Rating:  / 0
PoorBest 

Cei de la TV fac acum o gramada de emisiuni politice in care subiectul principal e Guvernul. Iata cam cum vad eu lucrurile : 

 

Voi face urmatoarea parabola:


hungerPresupunem ca avem un copil si parintii sai: o mama si un tata. Cand s-a (re)nascut a pornit cu toate sansele unei vieti normale si frumoase. Insa, in primii ani din viata, mama nu l-a ingrijit, l-a lasat la voia intamplarii in timp ce ea isi bea cafelele pe la prietenele din cartier, mergea la coafor si isi mai amintea din cand in cand de el cand avea nevoie de bani pentru cosmetica si atunci alocatia copilului ii rezolva problema. Cand copilul, slabit si bolnav dupa "grija" ce i-a purtat-o mama mai bine de 10 ani, a trebuit sa mearga la scoala, a intrat in "grija" tatalui. Acesta se batuse cu pumnul in piept prin sat ca el va fi un parinte mult mai bun decat degenarata de maica-sa. Vecinii l-au crezut si chiar l-au ajutat cu bani sa-l trimita la medic, sa-i cumpere rechizite, sa-l imbrace decent, sa cumpere lemne pentru a nu-i fi frig iarna.
Ei bine, tatal copilului a spart geamurile cabinetului medical, iar medicul a plecat. A spart tabla, a calcat in picioare creta si a varsat cerneala peste catedra profesorului. Din banii de haine si-a cumparat un ceas de firma, iar cu lemnele pentru iarna a dat foc la casa. Parca nu ar fi fost deajuns , i-a spus medicului ca profesorul i-a spart cabinetul iar profesorului ca sala de curs devastata e opera medicului.
Acum, la 21 de ani, copilul sta bolnav, descult si infrigurat in curtea goala a casei parintesti parjolite si nici macar nu stie sa citeasca cuvantul MANDRIE ce sta scris pe o bucata murdara de hartie mototolita undeva, in noroi, la picioarele sale.....

Stau acum si ma intreb: daca il luam din grija tatalui, il dam inapoi mamei ?! Sau cui ? ...
Cheile parabolei:
- Copilul = poporul roman
- (re)nasterea = Decembrie 1989
- Mama = Guvernele din primii 10-12 ani dupa revolutie
- Tata = Guvernele Boc 1,2,3,etc.
- Vecinii = Uniunea Europeana
- Medic = Sanatatea
- Profesorul = Invatamantul

 

Spatiu publicitar

Acest spatiu va fi folosit pentru sponsori

  • Primesc scrisoarea EMAWe have 26 guests and no members online

Download Full Premium themes - Chech Here

София Дървен материал цени

Online bookmaker Romenia bet365.ro

Te rugam sa te autentifici :