Inca lucram la site .

Multumimm pentru intelegere si pentru orice problema va rugam folositi FORUMUL !

Salvare cu caini

User Rating:  / 2
PoorBest 

grupSesiuni de antrenament cu caini de salvare si cautare - video

 

Voluntari SMART ( Serviciul Mobil de Asistenta Recuperare si Transport ) ai Fundatiei E.M.A. au exersat alaturi de voluntarii ARCS ( Asociatia Romana pentru Caini de Salvare ) salvarea unor victime surprinse sub daramaturi.


Asa cum anuntasem anterior, intre 24-25 Aprilie 2010, in parcarea hipermarketului CORA din Cluj-Napoca, a avut loc "HiperParada Animalelor" , un eveniment organizat de catre ARCS si CORA ( link aici ). Fundatia E.M.A. - Emergency Medical Assistance , in calitate de Partener al manifestarii, a participat cu voluntari si echipamente specifice atat pentru cele doua sesiuni de simulare din program, cat si pentru a prezenta publicului larg, manevre de baza pentru prim-ajutor cu ajutorul manechinului recent achizitionat din cei 2% virati catre EMA in anul 2009. Voluntarii EMA - SMART au ramas placut surprinsi de faptul ca, cei mai interesati de manevrele de prim-ajutor, au fost copiii ! copiiAsa cum veti putea vedea si in video-clipurile de mai jos, copiii, unii chiar prescolari, nu numai ca au dorit "sa se joace" cu manechinul, dar chiar au "prins" extrem de repede anumite manevre. Acest lucru ar trebui sa se reprezinte , din punctul de vedere al Fundatiei EMA, un aspect extrem de important in eventualitatea (re)introducerii in programele de invatamant a unor lectii de prim-ajutor , care sa porneasca poate chiar de la nivelul prescolarilor.

In prima zi a evenimentului, in cadrul simularii de cautare/salvare, voluntarii SMART au avut placerea de a colabora la salvarea celor doua victime din scenariu, cu echipaje ale SMURD - Cluj si ISU - Cluj. Ceea ce a fost foarte important in aceasta prima zi de simulare a fost faptul ca, intr-o colaborare excelenta, s-au constituit doua echipe mixte de interventie SMART-SMURD-ISU care au intervenit pentru salvarea victimelor gasite de cainii special antrenati ai ARCS. echipajConcluzia care a putut fi trasa la finalul acestui scenariu de catastrofa/dezastru a fost ca o colaborare stransa intre structurile publice si cele voluntare cu specific de salvare in situatii speciale, nu poate duce decat la rezultate bune atat timp cat o astfel de conlucrare este facuta coordonat si concertat. Probabil ca mai multe exercitii comune de acest gen, ar creste sansele de reusita ale unor actiuni de salvare/cautare in cazuri reale de catastrofa ( cutremur, inundatii, avalanse, etc. ). In cadrul simularii de a doua zi, s-a presupus ca victima se afla intr-o zona inaccesibila mijloacelor terestre, asa ca, un echipaj SMART al Fundatiei EMA a intervenit pentru a acorda primul-ajutor victimei, a stabilizat-o si supravegheat-o in vederea mentinerii ei in siguranta pana la gasirea unei modalitati aeriene de evacuare. In cadrul acestui scenariu s-a folosit una din targile de tip NATO pe care Fundatia EMA le-a primit, nu cu mult timp in urma, ca urmare a unei donatii generoase facute de armata elvetiana prin intermediul unui ONG din Elvetia, ocazie cu care dorim sa aducem cele mai sincere multumiri prietenilor nostri elvetieni.

Multumim de asemenea partenerilor nostri de la ARCS , hipermarketului CORA, SMURD - Cluj, ISU - Cluj si nu in ultimul rand publicului, care ne-a fost alaturi pe parcursul celor doua zile ! 


Spatiu publicitar

Acest spatiu va fi folosit pentru sponsori

  • Primesc scrisoarea EMAWe have 25 guests and no members online

Download Full Premium themes - Chech Here

София Дървен материал цени

Online bookmaker Romenia bet365.ro

Te rugam sa te autentifici :